Spomíname 🏴

Dňa 01.04.2022 uplynulo 10 rokov od kedy nás predišiel do pomyselného hasičského neba dlhoročný veliteľ a osobnosť dobrovoľného hasičstva obce Lemešany p. Cyril Sabol. Človek, ktorý zasvätil svoj život rôznym činnostiam v obci, no asi najväčšiu stopu zanechal v Dobrovoľnom hasičskom zbore obce Lemešany.

Narodil sa 08. 11. 1931 v Lemešanoch.

Členom DPO SR a jej predchodkyne sa stal v roku 1949. V roku 1954 si ho členovia DHZ Lemešany zvolili za veliteľa požiarneho zboru a v tejto funkcii pôsobil 45 rokov. Za tú dobu vychoval generácie domácich hasičov, ktorým sa vždy snažil odovzdať to čo vedel a čo sa za tie roky na poli požiarnej ochrany naučil. Vždy dbal na mládež a venoval sa jej vo veľkej miere. Pod jeho vedením DHZ Lemešany dosahoval veľmi pekné výsledky, čoho dôkazom je aj zbierka trofejí a víťazných pohárov v priestore hasičskej zbrojnice.

Dlhé roky bol členom predsedníctva OV DPO Prešov, veliteľom okrsku a neskôr pôsobil aj ako okrskový inštruktor. Bol členom Krajského výboru v Košiciach a tiež aktivista v okrese Košice.

Za svoju dlhoročnú obetavú prácu bol ocenený a bol držiteľom všetkých medaily DPO SR (Za príkladnú prácu, Za zásluhy, Za mimoriadne zásluhy), držiteľom odznaku odbornosti Hasič a vedúci mládeže, najvyššie ocenenie titul Zaslúžilý člen DPO SR mu bol udelený v roku 1993.

Zomrel 01.04.2012.

Pietna spomienka s uložením kytice sa uskutoční 03.04.2022 o 14:30 hod. pri hrobe p. Sabola na cintoríne v Lemešanoch.

Ktorí ste ho poznali, venujte mu tichú spomienku.

Výbor DHZ Lemešany