Požiar v chránených lesoch a v prírodnej rezervácii

Na žiadosť KOS HaZZ Košice a veliteľa zásahu, sme včera zasahovali pri požiari lesa v katastri obce Malá Lodina. Pridali sme sa tak k desiatkam dobrovoľných hasičov, ktorí zasahujú už od stredy 20. júla 2022, spolu s profesionálnymi hasičmi HaZZ Košice a príslušníkmi modulov pozemného hasenia lesných požiarov s vrtuľníkmi MV SR a MO SR.

Požiar vznikol v lesnom poraste vo veľmi ťažko dostupnom teréne, keďže sú to ochranné lesy a z časti aj prírodná rezervácia. Hasí sa prostredníctvom oto vakov, ktoré slúžia ako nádrže v nedostupnom teréne a následne z nich sa vykonávajú hasebné práce.

V skorých ranných hodinách sme vyrazili s technikou CAS15 Iveco Daily (1+1) a CAS32 T148 (1+1). Po príchode do Malej Lodiny sme sa prihlásili u veliteľa zásahu.

1. tím s CAS15 Iveco Daily mal na starosti zriadiť a obsluhovať čerpacie stanovisko pre cisterny, ktoré kyvadlovo dopravovali vodu čo najbližšie k miestu požiaru.

2. tím s CAS32 T148 mal za úlohu prečerpať vodu z cisterny a zároveň ju posunúť ďalej cca 800-1000m do ďalšej pristavenej cisterny.

Po vyše 14 hodinovej službe sme sa vrátili do hasičskej zbrojnice. Vystriedali nás príslušníci HaZZ aj dobrovoľní hasiči, ktorí pokračovali v hasení požiaru počas noci.

Fotoalbum:

One Reply to “Požiar v chránených lesoch a v prírodnej rezervácii”

  1. Spätné upozornenie: 48 hod. služba na požiarisku

Comments are closed.