Rozhovor pre Rádio Košice

V stredu, 22.06.2022 a následne v nedeľu, 26.06.2022 bol odvysielaný rozhovor s dlhoročnou členkou nášho dobrovoľného hasičského zboru, Mgr. Dominikou Angelovičovou v relácii Na východe niečo nové v Rádiu Košice.

Dominika pôsobí v dobrovoľnom hasičskom zbore obce Lemešany približne od začiatku štúdia na strednej škole. Angažuje sa v športovej, reprezentatívnej, organizačnej, redaktorskej a charitatívnej činnosti nášho DHZ. V rámci športového tímu sa zúčastňuje súťaží zameraných na požiarny útok na poste „spojky“, t.j. spája sacie vedenie – savice, na prívod vody z vodného zdroja. Posledná súťaž na ktorej sa zúčastnila bola v obci Lipovce v septembri 2021. Síce sme na tejto súťaží nezískali medailové umiestnenie, ale získali sme špeciálne ocenenie za rodinný prístup k dobrovoľnej hasičskej činnosti. Dominika sa zároveň podieľa na tvorení obsahu tejto webovej stránky ako autor a spoluautor článkov. A málokto vie, že práve Dominika je aj autorom myšlienky na našu, už tradičnú, Vianočnú charitatívnu zbierku.

Okrem aktívnej práci v dobrovoľnom hasičskom zbore je Dominika členom krízového intervenčného tímu MINV a poskytuje psychologickú pomoc a podporu pre zasahujúce zložky aj pre civilné obyvateľstvo pri hromadných nešťastiach, nehodách, náročných samovraždách a podobne.

Aby toho nebolo málo pôsobí aj ako organistka v diecéznej svätyni v Obišovciach a na starosti má hudobnú stránku liturgie a výchovu veriacich ku kultúre chrámového spevu. Spolu s manželom Marekom (veliteľ DHZ Lemešany) sa podieľajú na organizácii Celodiecéznej odpustovej slávnosti Ružencovej P. Márie v Obišovciach a na Fatimských Sobotách.

V Arcidiecéznom centre pre rodinu zas poskytuje psychologické poradenstvo pre manželov, partnerov ale aj jednotlivcov, ktorí sa ocitli v náročnej životnej situácii. Pripravuje prednášky a workshopy, ktoré majú za cieľ propagovať zásady efektívnej komunikácie vo vzťahoch ako preventívnu činnosť.

Konečne sa dostávame aj k platenej časti jej práce. V pracovnom živote je Dominika učiteľkou na Strednej odbornej škole Policajného zboru Košice. Vyštudovala psychológiu a v tomto povolaní učiteľka -psychológ našla svoje poslanie.

Áno, áno, … toto všetko zvláda jedna osoba v jednom živote. A nie len to! Kto Dominiku pozná vie, že je aj maminou krásnej dcérky, ktorá spolu s manželom Marekom je TOP prioritou jej života.

Ak ste po prečítaní toľkých jej aktivít ohromení, vedzte, že my tiež. Obdivujeme jej energiu, ochotu pomáhať a jej time-managment.

Zároveň sme hrdí, že práve takáto osobnosť je členom nášho dobrovoľného hasičského zboru a jej zapálenosť pomoci iným inšpiruje nie len nás, ale aj všetkých, ktorí ju majú možnosť spoznať.