Pracujeme s úsmevom (pre Úsmev ako dar)

„Vyber si povolanie, ktoré budeš milovať, a nebude dňa, kedy budeš musieť pracovať.“

Confucius

 

Dobrovoľní hasiči majú svoju prácu, svoju rodinu, záľuby či povinnosti. Zároveň neustále myslia na to, že keď sa vyhlási poplach, všetko nechávajú tak a ponáhľajú sa do hasičskej zbrojnice. Nik z nás nevie kedy, kam a k akej udalosti budeme zvolaní. Preto bez zapálenia a osobného vloženia sa pre túto „prácu“, nemôžete byť dobrovoľným hasičom. Dobrovoľná hasičina však nie je len o výjazdoch. Dobrovoľní hasiči hlavne pomáhajú. Pomáhajú ľuďom, zvieratkám, komunite – zachráňovať životy, zdravie, majetok či pomôžu „len“ podaním pomocnej ruky.

A my, v hesle #pomahameakovieme sa zapájame aj do rôznych charitatívnych podujatí. Momentálne takýmto podujatím z dielne Active Life je Beh s úsmevom, ktorý trvá do konca augusta 2022. Vyzbierané peniažky zo štartovného budú venované organizácii Úsmev ako dar a podporia sa rodiny so školopovinnými deťmi, ktoré začiatkom šk. roka majú zvýšené náklady na nákup školských potrieb.

Môžeš sa k nám pridať a pomôcť aj ty. Podujatie trvá do 31.08.2022 (jedná sa o virtuálny beh, t.j. kdekoľvek a kedykoľvek) a registrovať sa môžeš TU.