Naša hasičská „family“ v Lipovciach

Vždy sme inklinovali k súťažiam s PS-8. K súťažiam so staručkými hasičskými striekačkami, kde šikovnosť súťažiacich je veľmi dôležitý faktor. Bohužiaľ, aj náš dobrovoľný hasičský zbor bojuje s nedostatkom mladých dobrovoľníkov a súťaženie v hasičskom športe sa presunulo na „druhú koľaj“ v práci DHZ Lemešany.

Už dlhšie sme viacerí mali prianie zúčastniť sa nejakej súťaže. Ale ani tím mužov, ani tím žien aktívny nemáme. Hasičov s vekom nad 35, ktorí by boli ochotní súťažiť, žiaľ tiež nie je dostatok. Dali sme teda naše hasičské srdcia dokopy a vznikol „Family FireTeam“ – mix ženy a muži – rodina, kmotrovci, priatelia.

V Lipovciach sa v nedeľu, 05.09.2021, uskutočnil už 14. ročník súťaže O pohár starostu obce Lipovce v nádhernom prostredí Lačnovského kaňona s čerpaním vody z prírodného zdroja a navyše ☝️ behom do kopca.

Ľudia, takú krásnu nedeľu sme už dlho nemali. Neskutočne sme si ju užili. Nešlo nám o čas či umiestnenie. Chceli sme si oprášiť spomienky na naše aktívne roky v hasičskom športe, zabaviť sa a ukázať našim deťom, že hasiči SÚ rodina.

Myslím, že nikto nebude namietať ak budeme tvrdiť, že sme ako družstvo mali najväčší fanklub, paradoxne zložený prevažne z našich najmenších hasičov.

Umiestnili sme sa na 6. mieste s časom 46,74 s a získali extra ocenenie za rodinný prístup k dobrovoľnej hasičskej činnosti 🙂

Fotoalbum: