Požiar na ranči Woody

Dňa 30.10.2021 počas príprav našej jednotky na plánované súčinnostné cvičenie sme v čase o 12:50 hod. obdŕžali naliehavú správu o pomoc občanovi, ktorému začala horieť tzv. letná kuchyňa z neznámych príčin.

Keďže väčšina členov jednotky DHZO sa nachádzala v hasičskej zbrojnici, výjazd bol uskutočnený do 3 minút od ohlásenia udalosti. Do 5 minút sa prvé vozidlo už nachádzalo na mieste požiaru. Po prvotnom prieskume boli na pomoc privolané ďalšie jednotky a to jednotka z OR HaZZ Prešov a jednotka DHZO Bretejovce z dôvodu možného nedostatku vody.

Našťastie včasným príchodom a rýchlym zásahom sa nám podarilo požiar lokalizovať a do príchodu ďalších hasičských jednotiek aj uhasiť. Po príchode jednotky OR HaZZ Prešov veliteľ našej jednotky predal velenie, no vzhľadom na dobre počínanie si domácich hasičov veliteľ profesionálnych hasičov prenechal velenie nášmu veliteľovi DHZO Lemešany. Po likvidácii požiaru naša činnosť spočívala následne s postupným rozoberaním jednoduchej konštrukcie a dohásaním skrytých ohnísk.

Pravdepodobnou príčinou bol sled nešťastných a nepredvídaných udalostí a to prehorenie kovovej časti komínového telesa paráka, ktorý sa pravdepodobne z tohto dôsledku oprel o vonkajšiu drevenú časť miestnosti a vplyvom sálavého tepla došlo k požiaru.  

Zasahovala jednotka DHZO Lemešany s technikou CAS 32 T148 1+1, CAS 10 Iveco Daily 1+4 s 2xC prúdom, CAS 30 Iveco Trakker 1+1 OR HaZZ Prešov a DHZO Bretejovce s CAS 32 T815 1+2.

Fotoalbum: